top of page

Marina Vilardell i Filbà

Membre de la SGAE (Societat General d'Autors i Editors) en la categoria d'autora i dramaturga

Membre de l'AADPC (Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya)

Neix a Barcelona l'any 1964 i es trasllada al Baix Penedès a finals dels anys 80.

Inicia la seva formació a l'escola amb Albert Boadella i Josep Antòn Codina i treballa com actriu en muntatges per joves i infants. Es forma a l'Institut del Teatre en cursos d'interpretació, fa veu i cant amb Margarida Sabartés, tècniques orientals de relaxació i respiració, expressió gestual per professorat de l'escola de Lecoq, esgrima teatral amb Josep Maria Pous, dansa contemporània a La Fàbrica de Barcelona, diversos tallers de dramatúrgia, muntatge i pedagogia teatral i pràctiques d'interpretació televisiva en els cursos de Realització de TV de Catalunya.

Actriu de la Companyia de Josep Maria Flotats, en realitzacions de TV3 i TVE, a la companyia de Paco moran, en muntatges de teatre experimental com "Sóc el defecte" de Manuel de Pedrolo, Teatre de Brossa, actriu del TBP a "Romeu i Julieta" de W. Shakespeare, "Tirant Lo Blanc" de Josep Maria Benet i Jornet, "El gran Aleix" de Puig i Ferreter, "Cafè, copa i crim" de Neil Simon,...

S'integra al món teatral del Vendrell portant i donant classes a l'Aula Municipal de Teatre de Xavier Fàbregas (membre fundador del col·lectiu Teatre Baix Penedès) i, actualment, a Teatre Espai.

Imparteix classes de teatre com a formadora per a mestres i professorat als Centres de Recursos del Baix Penedès i de la Conca de Barberà, talles d'interpretació per a joves a través de la Universitat de Lleida i la Rovira i Virgili de Tarragona, tallers de teatre a les escoles i instituts del Vendrell del Pla Educatiu d'Entorn amb La Ballaruga i tallers de teatre especialitats per a persones amb necessitats específiques amb l'Associació Trèvol i al Centre de Logopèdia de Tarragona.

També fa treballs de direcció, ajudantia i dramatúrgia al Festival Grec de Barcelona amb Magda Puyo a "El suïcida", "Les dones sàvies" de Molière, amb direcció de Rosa Novell al Teatre Romea, en diversos muntatges del teatre Artenbrut de Barcelona com "Poetesses estrangeres", "Amor fosc",...

Amb Teatre Espai ha dirigit "Absents", "Carpe Diem" i muntatges dels tallers d'interpretació, entre altres.

bottom of page